Csokis kuglóf
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
10 dkg
makadámiadió |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
25 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
15 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
25 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
3 teáskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 1/2 tábla
tejcsokoládé |
396 |
26 |
30.4 |
1.5 |
0 |
0 |
1 dl
habtejszín |
284 |
15.5 |
23.7 |
1.9 |
0 |
77 |
2 evőkanál
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Fél tábla csokit olvasszuk fel a forró tejszínben, majd a tűzről levéve várjuk meg, hogy kihűljön. A vajat keverjük habosra és apránként keverjük bele a cukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat és dolgozzuk bele a sütőporos lisztet. A habmasszához verjünk kemény habot a tojásfehérjéből és keverjük bele a porcukrot majd az őrölt makadámiadiót. Vajazzunk ki egy kuglófformát és oszlassuk el benne a tésztát. Öntsük rá a habmasszát és spirál alakban kissé keverjük bele a tésztába, hogy márványos legyen. Előmelegített sütőben süssük egy óráig majd ha megsült 10 percig hagyjuk a formában pihenni. Borítsuk ki rácsra és várjuk meg, hogy teljesen kihűljön. Gőz fölött olvasszuk meg a csokit és vonjuk be vele a kuglófot. Ha megdermedt a csokimáz szeleteljük és tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)