Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csokis kuglóf

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Uzsonna, Húsvét, Sült, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
10 dkg makadámiadió ? ? ? ? ? ?
25 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 1/2 tábla tejcsokoládé 396 26 30.4 1.5 0 0
1 dl habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
2 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Fél tábla csokit olvasszuk fel a forró tejszínben, majd a tűzről levéve várjuk meg, hogy kihűljön. A vajat keverjük habosra és apránként keverjük bele a cukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat és dolgozzuk bele a sütőporos lisztet. A habmasszához verjünk kemény habot a tojásfehérjéből és keverjük bele a porcukrot majd az őrölt makadámiadiót. Vajazzunk ki egy kuglófformát és oszlassuk el benne a tésztát. Öntsük rá a habmasszát és spirál alakban kissé keverjük bele a tésztába, hogy márványos legyen. Előmelegített sütőben süssük egy óráig majd ha megsült 10 percig hagyjuk a formában pihenni. Borítsuk ki rácsra és várjuk meg, hogy teljesen kihűljön. Gőz fölött olvasszuk meg a csokit és vonjuk be vele a kuglófot. Ha megdermedt a csokimáz szeleteljük és tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)