A kifliket hosszában kettévágjuk, belsejüket kiszedjük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon megpároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, majd fél dl vízzel felöntjük és puhára főzzük. Belekeverjük a ... tovább
A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A tejfölbe belekeverjük a tojásokat, a reszelt sajt felét, a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. A konzerveket leszűrjük és leöblítjük, a sárgarépát lereszeljük, majd az ... tovább
A sárgaborsót 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A hagymát megtisztítjuk, félkarikára vágjuk és az olajon megpirítjuk a curry-vel, rádobjuk a a borsót. A paradicsompaprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, és ... tovább
1 l forrásban lévő sós vízbe, folytonos keverés mellett beleöntjük és csomómentesre főzzük a kukoricadarát, vigyázat pöfékel és meleg. Fedő alatt 20 percig pihentetjük. A hagymát felkarikázzuk és az olajon megpirítjuk. A ... tovább
A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük és félretesszük. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A ... tovább
Az újburgonyát sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük és megszórjuk a liszttel, majd az olajon aranybarnára sütjük. Az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet a burgonyával öszeforgatjuk. Csak tálalás előtt ... tovább
A felvert tojásokhoz hozzáadjuk az áttört juhtúrót, ízlés szerint sót, óvatosan, mert a juhtúró is sós, a finomra vágott kaprot, majd simára dolgozzuk a liszttel és kevés vízzel, szokásos sűrűségű galuskatésztát ... tovább
A padlizsánokat meghámozzuk és 1 centi vastag karikákra vágjuk. Lesózzuk és állni hagyjuk, majd lemossuk. Egy, sütőbe is tehető, serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megsütjük a padlizsánszeleteket. Közben elkeverjük a ... tovább
A céklát héjában megsütjük és hagyjuk kihűlni. Ezután lehámozzuk, kockákra, és egy tálba tesszük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk és a céklához adjuk. Meglocsoljuk az ecettel. Közben a hagymát és a metélőhagymát finomra ... tovább
A meghámozott burgonyát egyforma alakra vágjuk, ez lehet karika, hasáb, kocka, majd papírtörlőn leszárítjuk és az olajsütőbe, 190 fokos hőmérsékletűre felmelegített olajba téve addig sütjük, amíg egyenletes világossárga színt ... tovább