400 ml tejet, a cukrot, és a margarint forrósítsuk fel, majd szórjuk bele a búzadarát és forraljuk fel. A tűzről levéve 15 percig hagyjuk állni, míg a dara megdagad, majd keverjük bele a tojást, és az egész masszát egy tálba öntve ... tovább
Tegyünk a lime-ot egy Tumbler pohárba, adjunk hozzá mentalevelet és nyomkodjuk össze egy törőfa segítségével.
Ezt követően töltsünk rá kb.4-5 cl gint, a zöldalma szirupot, majd tegyük tele a poharat tört jéggel és öntsük fel ... tovább
A felsorolt összetevőket shakerben összerázzuk(ha nincs rá idő ne hűtsük le, de ne is rázzuk sokáig..)
majd egy szép tulipán pohárba töltjük jégkockára, de használhatunk zúzott jeget is. ... tovább
A lencsét két órára beáztatom. A paradicsomot forró vízbe mártom és a héját lehúzom, majd felaprítom, a hagymát apróra vágom. A lencsét leszűröm és egy fazékban hideg vízben felteszem főni. Mikor felforrt, hozzáadom a ... tovább
A kifliket félbevágjuk és a belüket kivájjuk. Az articsokát leveleire szedjük és ha szükséges kisebb darabokra vágjuk. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon ... tovább
A zöldségeket reszeljük le és a felforrósított vajon pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és addig kevergessük, amíg a liszt nyers színét elveszti. Ekkor öntsük fel a sörrel, a csirkehúsalaplével. Fűszerezzük meg és főzzük ... tovább
Cukkinis-sajtos egytál
1 fej hagyma, apróra vágva
2 nagy ek vaj
6-8 szelet bacon
1 ek friss rozmaring
3-4 kisebb krumpli (kb. 350 g), hámozva, kockára vágva
3 kis cukkini (kb. 450 g), kockára vágva
150 ml alaplé
45 g Cheddar sajt
a ... tovább
A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha az illatuk felszáll keverjük hozzá a leszűrt paradicsomkonzervet, a vörösbort és sóval, borssal ízesítve ... tovább
A rákot, a zöldborsót és a rizst főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. A zöldségeket vágjuk apróra, a újhagymát zöldjével együtt. A majonézből, a fehérborral, citromlével, sóval, borssal ízesítve keverjünk mártást, Az összes ... tovább
A gombát áztassuk be langyos vízbe. A halat vágjuk kockára és csavarjuk rá a citrom levét és hagyjuk állni negyed órát. Közben a szószokat keverjük el a tojásfehérjével, a keményítő felével, a citrom lereszelt héjával és a ... tovább