Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Párolt marhaszelet

A felszeletelt és enyhén kivert rostélyost sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A felhevített olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. A római tálba fektetjük, majd az apróra vágott zöldségeket körészórjuk és leöntjük a ... tovább

Rizses báránycurry

A száraz, megőrölt fűszereket összekeverjük és a felforrósított olajon addig pirítjuk, amíg az illatuk felszáll. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és kevergetve fehéredésig pörköljük. Belekeverjük a finomra ... tovább

Kemencében sült báránylapocka

A fokhagymát zúzzuk össze és a lisztet rászitálva, sózva borsozva, a lét citrom levét belecsavarva dolgozzuk masszává. Ezt a masszát kenjük, simogassuk a báránylapockára. Tegyük serpenyőbe, dobjuk mellé a rozmaringágakat és ... tovább

Pikáns báránycomb

Tisztítsuk meg a báránycombot a hártyáitól és mérjük le. a vékony csíkokra vágott fokhagymával tűzdeljük meg, majd hintsük be sóval és a paprikával. A többi hozzávalóból keverjünk tésztát, annyi liszttel, hogy sűrű ... tovább

Mustáros bárányborda

A faggyútól tisztítsuk meg a bordákat. A citrom héját reszeljük le és dolgozzuk össze a zúzott fokhagymával, a finomra metélt petrezselyemmel, a morzsával , a mustárral valamint kevés borssal. A bordák mindkét oldalát csepegtessük ... tovább

Naranccsal pácolt bárányborda

A narancs héját reszeljük le, a levét csavarjuk ki. Keverjük össze a bort, a kakukkfüvet, ízlés szerint borsot a narancs levével és héjával. A csontostól felszeletelt bárányhúst fél napra belefektetjük, néha megforgatjuk. A ... tovább

Mázas füstölt sonka

A sonkát borssal, egy fej hagymával, 3 gerezd fokhagymával ízesített vízben főzzük puhára, kilónként 40 perc alatt. Hagyjuk kihűlni a levében. Majd a bőrt lehúzva centinként irdaljuk be a zsírt. Tűzdeljük meg az illesztékeket ... tovább
cimkék

Édes-mustáros sertéskaraj

A hártyáitól megtisztított karajt a cajun fűszerkeverékkel és a sóval jól bedörzsöljük, majd a jól beáztatott római tálba tesszük, öntsünk alá egy deci vizet és a tálat lefedve, tegyük a hideg sütőbe, melyet 175 fokra ... tovább

Mustáros sertésszűz

A szűzpecsenyét tisztítsuk meg a hártyáitól, majd dörzsöljük be az olajból, a fűszerkeverékből, a fahéjból és a sóból és borsból készült pácba. Tekerjük be a a baconba és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 15 percig ... tovább

Karácsonyi csokis csillag

A vajas tésztát gyúródeszkára tesszük és hagyjuk felengedni, majd, ha szükséges, kinyújtjuk és nagyobbacska csillagformával kiszaggatjuk. Egy kocka csokit helyezünk minden második csillagforma közepére. A csillagok széleit bekenjük ... tovább