Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Édes-mustáros sertéskaraj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 130 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Csőben sült, Római tál, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál Cajun fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
1.5 kg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hártyáitól megtisztított karajt a cajun fűszerkeverékkel és a sóval jól bedörzsöljük, majd a jól beáztatott római tálba tesszük, öntsünk alá egy deci vizet és a tálat lefedve, tegyük a hideg sütőbe, melyet 175 fokra bekapcsolunk, másfél órára. A mézet, az ecetet, a mustárt keverjük el a fűszerekkel. A római tál fedelét vegyük le, kenjük be a húst a masszával és még fél órát süssük fedetlenül, néhányszor ismételve a kenegetést.
Héjában sült burgonyával (elfér a sütőben a római tál mellett) és salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)