Mustáros bárányborda
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
2 evőkanál
dijoni mustár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
8 szelet
bárányborda |
194 |
19.7 |
12.7 |
0.3 |
0 |
70 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A faggyútól tisztítsuk meg a bordákat. A citrom héját reszeljük le és dolgozzuk össze a zúzott fokhagymával, a finomra metélt petrezselyemmel, a morzsával , a mustárral valamint kevés borssal. A bordák mindkét oldalát csepegtessük meg citromlével, majd a morzsás keverékkel vonjuk be mindkét oldalukat és nyomkodjuk rá, jó alaposan. Tegyük kiolajozott tepsibe, majd tegyük 240 fokra előmelegített sütőbe 4 percre, ekkor mérsékeljük a hőt 170 fokra és süssük további negyed órát. Ez idő alatt a tetején a morzsa illatos, aranybarna kéreggé válik. Párolt zöldséget és hercegnőburgonyát adhatunk köretnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)