Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizses báránycurry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Húsvét, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg bárányhús sovány 195 19.7 12.7 0.3 0 70
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
25 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A száraz, megőrölt fűszereket összekeverjük és a felforrósított olajon addig pirítjuk, amíg az illatuk felszáll. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és kevergetve fehéredésig pörköljük. Belekeverjük a finomra vágott zöldségeket, átpároljuk, majd, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük, megsózzuk és kis lángon, majdnem puhára pároljuk, ekkorra sűrű leve legyen. Belekeverjük a rizst és felöntjük kétszer annyi vízzel, mint a rizs térfogata.
Ha felszínről eltűnt a folyadék lekapcsoljuk a lángot és még tíz percig hagyjuk lefedve állni. Villával fellazítjuk, tányérokra halmozzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)