A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, mielőtt a tűzről levennénk keverjük bele a fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Hagyjuk kihűlni. A szikkadt zsemlét áztassuk vízbe, majd jól csavarjuk ki. A ... tovább
A hozzávalókat felszeleteljük és egy nagy fazékba tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
10 percig nagylángon forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük.
Annyit ehetünk belőle, ... tovább
Mártsuk forrásban lévő vízbe a csokor metélőhagymát, vegyük ki, majd folyó hideg vízben hűtsük ki, és csöpögtessük le. Mossuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne ... tovább
Folyóvíz alatt alaposan megmossuk a spárgát, levágjuk a végét, ahol már fás, és egy késsel hámozzuk meg óvatosan (le kell kapargatni a hártyaszerű héjat), úgy, hogy a törékeny fejet ne sértsük meg. Gőzben pároljuk meg, vagy ... tovább
Karikákra vágjuk fel a cukkiniket, lisztbe forgatjuk őket, majd 2 ek olajban kisütjük egy serpenyőben. Vajazzunk ki egy kerámia tálat, és az aljába tegyünk egy réteg kisütött cukkinit. Ezekre helyezzünk egy sor szeletre vágott ... tovább
Megfőzzük a spárgát sós vízben (0,5 l víz, 10 g nagy szemű só, 5 g kristálycukor). Ha megfőtt, 1 cm-es darabokra vágjuk. Majd felvágjuk az Asiagót is kb. 1 cm-es kockákra és a Speck-et szintén 1 cm-es csíkokra vágjuk. Egy ... tovább
Főzzük meg a tagliolinit. Közben, egy magasabb oldalú serpenyőben pirítsuk meg, a nagyobbra vágott, trevisói vagy rucola salátát. Adjuk hozzá a Bresaola csíkokat és a tejszínt. Addig kevergessük egy fakanállal, amíg el nem éri a ... tovább
Szobahőmérsékleten a fontinát kockákra vágjuk, majd a kanál liszttel egy lábosba helyezzük. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntünk egy pohár hideg tejet. Az egészet összekeverjük, majd egy kicsit állni hagyjuk. Aztán az egészet ... tovább
Egy lábosban felmelegítjük a vajat és az olajat, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk a fehérbort. Majd 15 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, megforgatjuk, és hozzáadjuk a rizst is. Hagyjuk egy ... tovább
Olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a mortadella kockákat. Egy külön tálban keverjük el a tojás sárgákat a tejszínnel, és sózzuk, borsozzuk. Ha megfőtt a tészta, csöpögtessük le, öntsük bele a mortadellás serpenyőbe, és ... tovább