Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Fonott kalács Dózsa módra

A meglangyosított és kiskanál cukorral elkevert tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott, a lisztre öntjük és a többi tejjel, a két tojássárgájával, csipet sóval, cukorral és citromhéjjal összegyúrjuk, a végén ... tovább

Diós csiga

Először is minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a ... tovább

Túrós palacsinta vaníliasodóval

A hozzávalókat a langyos vajjal elkeverjük és a palacsintákba töltjük, negyedekbe hajtjuk és a sodóval leöntve, melegen kínáljuk. ... tovább

Vadnyúlcomb sütve, somlekváros gombamártással

A combokat a csíkokra vágott füstölt szalonnával és fokhagymával megtűzdelem, majd megsózom, megborsozom, leöntöm az olajjal, a borral, mellédobom a kakukkfüvet. Lefóliázva egy éjszakára hűtőbe teszem pihenni, majd másnap tepsibe ... tovább

Göngyölt virsli

A virslit hosszában bevágjuk, majd a csíkokra vágott sajtot belehelyezzük. Betekerjük egy-egy szelet szalonnába. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Mustárt, ketchupot kínáljunk mellé. ... tovább

Mustáros marhaszelet

Az érlelt marhahúst 4 szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát mustárral megkenjük, majd a zsemlemorzsába panírozzuk. A felforrósított olajon mindkét oldalukon elősütjük. Az olajat kuktába ... tovább

Szerb rostélyos

A rostélyost szeletekre vágjuk, széleit bevagdossuk, majd kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, a felhevített zsírban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A húst félretesszük, a zsiradékban megpároljuk a felaprított hagymát, rászórjuk a ... tovább

Bográcsgulyás

A bográcsban felhevítjük a zsírt és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, ekkor rádobjuk a kis kockákra vágott marhahúst. Kevergetve pirítgassuk, hagyjuk hogy a hús kifehéredjen és levet engedjen, ekkor feljebb emeljük a ... tovább

Bolognai spagetti

Az olajban az apró kockára vágott szalonnát megpirítjuk, rádobjuk az almareszelőn lereszelt zöldségféléket, átforgatjuk és belekeverjük a darált marhahúst. Jól keverjük szét, a húsmorzsák ne maradjanak egyben. Ha a hús ... tovább

Békacomb nyárson

A békacombokat ötösével tűzzük két nyársra, majd pácoljuk be citromlé, olaj, és bors keverékébe, mintegy fél órára. Grillrácson forgatva süssük öt percig. Frissen tálaljuk, mustárral vékonyan megkenve. Citromgerezdeket és ... tovább