Vajazzuk ki a muffinformát vagy béleljük ki papirkapszlival. Melegítsük be a sütőt 180 fokra, lehetőleg nem légkeverésesre, mire összekeverjük a tésztát, jó is lesz.
Az olajat a cukorral robotgéppel keverjük ki. Ezután keverjük ... tovább
A vaj felét kis lángon felhevítjük és a vizes részét elforraljuk, majd félre tesszük. Az élesztőt elmorzsoljuk, a langyos tej felében, majd hozzákeverve a cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a kétféle lisztet, ... tovább
Az érett fügéket megmossuk, majd leszárítjuk és kétharmadukig, keresztben bevágjuk. Kissé széthajtjuk, majd a kevés sóval és a zúzott fokhagymával elkevert kecsketúróval betöltjük. A baconnal körbetekerjük, néhány szem ... tovább
A kelt másfél ujjnyi szeletekre vágjuk. A finomra vágott baconnal, köménnyel, sóval és borssal megszórjuk. Lekenjük a tejföllel. 200 fokra előmelegített sütőben, negyed órát sütjük. Előételnek vagy nasinak tálaljuk. ... tovább
A kis kockára vágott bacont süssük zsírjára, majd pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és a gombát. Közben ízesítsük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Végül öntsük fel a sherryvel és a tejszínnel, majd forraljuk, ... tovább
A felhevített vajon a rizst fehéredésig sütjük, közben sóval és borssal meghintjük. Felöntjük két csésze alaplével és tíz percig forraljuk. A zöldségeket a zöldfűszerekkel összekeverjük és felöntjük a félretett alaplével, ... tovább
A vékony csíkokra vágott bacont egy serpenyőben kisütjük, a zsiradékot leöntjük. Az ujjnyi metéltre vágott kelleveleket, forró sós vízben, roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Közvetlenül, tálalás előtt, ... tovább
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Mossuk meg a kelkáposztát, torzsázzuk ki és vágjuk félujjnyi csíkokra.
Tegyük fazékba a kelcsíkokat és a burgonyakockákat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés ... tovább
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. Ezt követően, a maradék tejjel, a liszttel, a tojással és a sóval, esetleg kevés langyos vizet hozzáadva lágy galuskatésztává keverjük. Langyos helyen kb. fél órát kelesztjük, majd ... tovább
A csülköt megmossuk, ha kell leperzseljük és lekaparjuk, majd szárazra törölve befűszerezzük. Az előkészített csülköt megfelelő méretű, kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, mellé dobjuk a negyedelt hagymát és a fokhagymákat. ... tovább