Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kelkáposzta baconnal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 kávéskanál feketebors 0 0 0 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
2 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vékony csíkokra vágott bacont egy serpenyőben kisütjük, a zsiradékot leöntjük. Az ujjnyi metéltre vágott kelleveleket, forró sós vízben, roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Közvetlenül, tálalás előtt, összeforgatjuk a pirított szalonnával, a fűszerekkel, a tejszínnel, a fácánredukcióval (vagy húsalaplével) és készre pároljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)