Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Képes receptek (700 db.)

Hekkfilé finom füvekkel

A halfilét sózzuk. A borból, citromléből, a zöldfűszerekből, az apróra vágott fokhagymából és az olivaolajból keverjünk páclevet. Helyezzük bele a halszeleteket és néhányszor megforgatva, hagyjuk állni egy bő órát. Fektessük ... tovább

Hering magos buciban

A bucikat majdnem kettévágjuk és megkenjük a majonézzel. Rukkola levelekkel borítjuk, majd rárakosgatjuk a heringtekercseket. A tetejére vékonyra szelt paradicsomot és lilahagymát teszünk. Ízlés szerint sóval, borssal ... tovább

Hideg libamáj kukoricasalátával

A májat erezzük ki és egy éjszakára áztassuk sós tejbe, Másnap csepegtessük le és gondosan itassuk le a nedvességet róla. Kezdjük a zsírt melegíteni, a meleg, de nem forró zsiradékba helyezzük bele a májat. Fedő alatt 10 percig ... tovább

Hideg meggyleves

A meggyet kimagozzuk és felöntjük 1 liter vízzel. Megcukrozzuk és a fűszereket beledobva nem túl puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel és a forró lé egy részével elkeverve visszaöntjük a levesbe, ha ismét felforrt ... tovább

Hirtelen sült malackaraj

A szeleteld bőrös karajt a tenyerünk élével kiverjük, majd a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Ez lehet pár óra vagy egy éjszaka. A húst lecsepegtetjük, majd szárazra itatjuk és a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. ... tovább

Hirtelen sült tarja kelkáposztával

A tarjaszeleteket kiverjük, majd a hártyáit bevagdossuk. Sóval, borssal behintjük, majd a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük és zsírjára sütjük. A sült szalonnát félre tesszük, majd a ... tovább

Hirtelensült gombával

A karajt gyengéden kiverjük, majd a szélein a hártyát bevagdossuk. Egy éjszakára a zúzott fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Másnap a bacont zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. ... tovább

Hókifli

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a tejfölben elkevert tojássárgájával, cukorral és sóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, egy éjszakán át, hűtőben pihentessük. Másnak 3 mm vastagra nyújtva pohárral vagy ... tovább

Holstein csirkemell

A csirkemellfiléket félbe vágom és a tenyeremmel megütögetem. Sóval, borssal és a majorannával meghintem. Leszórom fátyolnyi liszttel és forró olajban pirosra sütöm mindkét oldalát. Melegített tálra teszem és a frissen sütött ... tovább

Hortobágyi húsos palacsinta

Készítsük el a palacsintákat. A csirkepaprikást csirkét készítsük el vagy langyosítsuk meg meg. A csirkehúst vegyük ki a levéből és csontozzuk ki. Vágjuk apróra és keverjük össze annyi szafttal, hogy ne legyen se túl száraz, de ... tovább