Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Képes receptek (700 db.)

Göngyölt szalonnás-sajtos hús

A kicsontozott és lehártyázott karajt hosszában, csigavonalban nagy szeletté vágjuk. Sóval, borssal meghintjük. A felhevített vajban a zöldjével együtt vékony karikára vágott újhagymát megpároljuk, a vége felé a zúzott ... tovább

Göngyölt, fűszeres csirkemáj

A baconszeleteket keresztben félbevágjuk, majd majoránnával és borssal megszórjuk. A megtisztított csirkemájakat lemossuk. Leszárítva ketté vágjuk, majd a megfűszerezett baconszeletekbe tekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Olajjal ... tovább

Gorgonzolás-körtés csirkemell

A kifilézett csirkemellet felszórjuk, majd ujjainkkal a nyílást kitágítjuk. A meghámozott, kicsumázott körtét, az áttört gorgonzolát és a durvára vágott diót összekeverjük, majd a csirkemellek üregébe töltjük. A töltött ... tovább

Gorgonzolával töltött csirkemell

A csirkemellet széthajtjuk, majd lapjában félbe vágjuk. Gyengéden kiverjük. Az olajon megpárolt köménnyel, a finomra vágott hagymával és a hozzákevert gorgonzolával megkenjük. Persze fűszerezzük. Szorosan a baconba tekerjük. 200 ... tovább

Gorgonzolával töltött körte

A körtéket félbe vágjuk, majd az aljukból egy lapocskát levágunk. A vörösbort, ugyanannyi vízzel felöntjük, cukrozzuk, fahéjjal, szerecsendióval és kevés sóval ízesítve felforraljuk. A körtéket roppanósra főzzük benne. ... tovább

Gőzölt harcsa borsabayonnal

A harcsafilét szeletekre vágjuk és besózzuk. Amíg áll, a vörös- és fokhagymát apróra vágjuk. Egy edénybe, melyre gőzölőrácsot tudunk tenni, beleöntjük a bort, egy deci vizet, majd hozzáadjuk a borsot, a kakukkfüvet és a ... tovább

Gravy mártás

Használhatunk hozzá bármilyen húsos maradék csontot, félretett csirkeszárnyvéget, csirkemellcsontot. Daraboljuk fel a zöldségeket, majd a csonttal együtt permetezzük meg az olajjal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és ... tovább

Grillázsos marcipángolyó

A marcipánból formáljunk kis diónyi golyókat, majd forgassuk a grillázs törmelékbe. A tetejükre nyomjunk egy-egy kimagozott rumos meggyet. Jól behűtve tálaljuk. Kissé tömény, de pompás édesség. ... tovább

Grillázsparfé

15 dkg cukrot egy teáskanál vízzel serpenyőbe teszünk és megkaramellizáljuk. Egy-egy teáskanálnyit a felfújt vagy parféformák aljára csurgatunk és hagyjuk kihűlni. A többi karamellbe belekeverjük a durvára vágott diót, majd ... tovább

Grillburgonya

A burgonyát olajjal megpermetezzük és sóval behintjük. Alufóliába tekerjük és 30 percig sütjük. Kibontjuk, majd ismételve a kenést és a sóval szórást, még negyed órát sütjük. Készíthetjük 15 percig előfőzött krumpliból ... tovább