Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Pácolt busa bundázva sütve

A busát kifilézzük és besózzuk. A tejet elkeverjük a zúzott fokhagymával, a törött borssal és a többi fűszerrel, majd a busafilékre öntjük. Többször átforgatva egy éjszakán át, a hűtőben pihentetjük. A filét ... tovább
cimkék

Pácolt lazacfilé, avagy gravlax

A lazacfilét bőrével lefelé deszkára terítjük, majd kézzel óvatosan áttapintva, a szálkákat kihúzzuk. A fűszerkeverékből keveset pácolóedénybe szórunk, majd a halfiléket ráterítjük. Ismét fűszersó, majd a bőrével ... tovább

Pácolt rántott csirkecomb

A csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, a bőrt és a csontot tegyük el levesnek. A paprikakrémből, a mézből, a zúzott fokhagymából, ízlés szerint sózva, borsozva készítsünk krémet, majd kenjük rá a combokra és hagyjuk ... tovább

Pácolt strucc konfitálva

A leszárított struccombot meghintjük a durvára darált szinesbors és finomra vagdalt rozmaring ágak keverékével és jól rányomkodjuk. Lezárható nylonzacskóba tesszük, majd ráöntjük az olívaolajból és vörösborból készült ... tovább

Pacsni

Az élesztőt 1 deci langyos vízbe morzsoljuk, 1 kiskanál cukrot keverünk bele, és 15 percre meleg helyen félretesszük, hogy az élesztő felfusson. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, a sóval és a maradék cukorral összeforgatjuk. A ... tovább

Padlizsán cajun rákmártással

A padlizsánt kisujjnyi szeletekre vágjuk és bőven megsózva félretesszük. Késes keverőben a parmezánt, a zsemlemorzsát, a petrezselyemzöldet, a fűszerkeverékkel és kiskanálnyi sóval összedolgozzuk. A keveréket tálcára öntjük. A ... tovább

Padlizsán chutney

A padlizsánt, héjastól, vágjuk kockára és besózva hagyjuk állni tíz percig, majd öblítsük és csepegtessük le. A felhevített olajban pattogtassuk ki a mustár- és édesköménymagot. Keverjük bele a finomra vágott hagymát és ... tovább

Padlizsán fokhagymás tejföllel

A padlizsánokat meghámozzuk és 1 centi vastag karikákra vágjuk. Lesózzuk és állni hagyjuk, majd lemossuk. Egy, sütőbe is tehető, serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megsütjük a padlizsánszeleteket. Közben elkeverjük a ... tovább

Padlizsán paradicsommal és fokhagymával

A padlizsánt keresztben szeleteljük centi vastagra, sózzuk be és fél óra állás után mossuk le. Jól lecsepegtetve forró olajon süssük barnára. Két evőkanál olajon süssük át a kicsumázott, kézzel összetört paradicsomokat, adjuk ... tovább

Padlizsánkrém

A padlizsánokat megszurkáljuk és előmelegített 200 fokos sütőben vagy parázs fölött, addig sütjük amíg a héja egészen fekete lesz. Hideg vízzel leöblítjük és a héját lehúzzuk. A hagymával és a fokhagymával tuxmixgépben ... tovább