Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Óriás kifli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi aszkorbinsav 0 ? ? ? ? ?
1 kg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
4 evőkanál burgonyapehely 325 8.6 0.6 71 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt a langyos tejjel, a cukorral és öt evőkanál lisztel elkeverve felfuttatjuk. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, majd hozzáadva, az élesztős keveréket és kb három deci vizet, a víz mennyisége, függ a liszt minőségétől, összegyúrjuk. Rugalmas,de formálható tésztát kell, hogy kapjunk. Meleg helyen, kb egy óra alatt, a duplájára kelesztjük. Ekkor átgyúrva a tésztát, négy részre osztjuk és körlappá nyújtjuk. A körlapokat felsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, kiflivé formázva, és ismét kelni hagyjuk, úgy fél órát. Ekkor a tetejét vízzel lekenjük, durva szemű sóval és köménymaggal meghintjük. Ha később lekvárral, mézzel kínáljuk, ezt elhagyjuk. 200 fokra előmelegített, gőzös sütőben, kb 20-25 perc alatt megsütjük.








Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)