Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ördögmáj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főétel, Reggeli, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 teáskanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
50 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemájat szeletkékre vágjuk. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a csirkemájdarabkákat megpirítjuk rajta. Ha megpirult rádobjuk a fűszereket és aláöntjük a bort. Nagy lángon rövid lére forraljuk.
Lángossal vagy burgonyalepénnyel tálaljuk, savanyúság kíséretében.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)