Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Omlósra sült oldalas BBQ módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 340 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Lassan sütött, Kemence, Édes, Sós, Hideg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál füstölt paprika (édes) 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár por 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
2 kg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az oldalast akkorára daraboljuk, hogy a rácsos sütőtepsibe, melynek fedele is van, beleférjen. A pác hozzávalóit elkeverjük, óvatosan, mert a szójaszósz is sós. Végül az oldalasdarabokat bekenjük vele. Pár órára pihenni hagyjuk. Végül a tepsit sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a rácsot és ráfektetjük az oldalasdarabokat. 120 fokos sütőbe tesszük és öt órán át pároljuk. Ez idő alatt dolgunk nincsen, csináljunk mást. A megpuhult oldalasról levéve a fedőt, grillfokozaton pirítsunk rá negyed óra alatt, majd tálaljuk.
Sült burgonyával és hagymalekvárral vagy friss kenyérrel és savanyúsággal.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)