Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsételek (1138 db.)

Paradicsomos rakott csirkecomb

A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkecombokat kifilézzük, a csontot a mélyhűtőbe tesszük, máshoz használjuk fel, majd a combfiléket bepácoljuk. A páchoz a porrá tört fűszereket, a zúzott ... tovább

Paradicsomos, olaszos pörkölt

A felhevített olajon a hagymaféléket átpároljuk, majd az apró kockára vágott lapockát fehéredésig sütjük rajta. Az ízesítőket belekeverve, mindig csak kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Tört, pirított fenyőmaggal ... tovább

Paradicsomos-boros szarvasrolád

A szarvascombot felszeleteljük és vékonyra verjük. Sóval meghintjük. Két tojást keményre főzünk, majd felkockázunk. Elkeverjük a ledarált baconnal, a tejben beáztatott és jól kicsavart zsemlével, egy fej, kevés olajon megpárolt ... tovább

Paradicsomos-gombás csirkeragu

A felhevített olajon a vöröshagymát átpároljuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és belekeverjük a bazsalikomot. Hozzáadjuk a kis kockára vágott gombát és a csirkemellet. Hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba ... tovább

Paradicsomos-kapris tarja grizes tésztával

A felhevített libazsírban átsütjük a sózott, borsozott tarját, majd félre tesszük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és hozzáadjuk a porrá tört fűszereket, majd ráborítjuk a paradicsomkonzervet. Jól ... tovább

Paradicsomos-sajtos csirkemell

A kifilézett csirkemellet lapjában vágjuk ketté. Sóval, borssal meghintve, a zúzott fokhagymával bekenve, forró olajon, mindkét oldalán süssük két percig. Öntsük tepsibe a sütőolajat, majd fektessük rá a melleket. Szórjuk meg a ... tovább

Parmezánbundás csirkemell áfonyás hagymalekvárral

A kifilézett csirkemellet lapjában félbevágjuk és a tenyrünkkel gyengéden megütögetjük. A sóval és zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk egy éjszakára. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A tejfölt, a tojásokat ... tovább

Parmezános rántott sertésborda tárkonyos mártással és kelbimbóval

A sertéskaraj szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Megsózzuk és hagyományos módon lisztbe, felvert tojásba panírozzuk. Az utolsó réteg azonban, a zsemlemorzsával elkevert reszelt parmezán legyen. Középforró olajban, ... tovább
cimkék

Párolt borjúcomb tejfölös mártásal

A borjúcombot bedörzsöljük sóval, borssal és az olajon körbesütjük. A beáztatott római tál aljára terítjük a felkarikázott hagymát és beleszórjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket. Szintén sózzuk, borsozzuk. A hagymarétegre ... tovább

Párolt marhaszelet

A felszeletelt és enyhén kivert rostélyost sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A felhevített olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. A római tálba fektetjük, majd az apróra vágott zöldségeket körészórjuk és leöntjük a ... tovább