Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük ... tovább
Egy nagyobb edényben, én most a wokot használtam, pici olajat melegítettem, megpirítottam az apróra vágott hagymát, rádobtam a zellert, paprikát, pár percig kevergetve pirítottam. Ekkor hozzáadtam a rizst, a kurkumát, a cukrot, a ... tovább
A zöldfűszereket apróra vágjuk és az olajjal a sóval, borssal ízesített joghurtba keverjük, majd a lapjában szeletekre vágott csirkemellet beleforgatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A diszkoszt kibéleljük alufóliával és vékony ... tovább
A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában félbe vágjuk. A sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert joghurtban bepácoljuk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Másnap a felhevített olajban a felkarikázott újhagymát és a ... tovább
A római köményt és a koriandert porrá törjük, a chilit apróra vágjuk, majd az összes hozzávalót, botmixerrel jól eldolgozzuk. A ceruzányi csíkokra vágott csirkemellet hozzákeverjük és fél órát állni hagyjuk. Átforgatjuk és ... tovább
A felszeletelt karajt gyengéden kiverjük és a szélein a hártyát bevagdossuk. A joghurtba keverjük a finomra vágott hagymaféléket és a fűszereket, majd a hússzeleteket a pácba helyezzük. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap a ... tovább
A juhtúrót egy deci tejföllel, a zúzott fokhagymával, egy tojással és a kis kockára vágott baconnal és a borssal összedolgozzuk. A sertésszüzet lapszerint felvágjuk, majd a töltelékkel megkenjük. Visszahajtjuk, majd kissé ... tovább
A karaj szélein a hártyát bevagdossuk, majd vékonyra verjük a hússzeleteket. A bacont kis kockára vágjuk és összedolgozzuk a juhtúróval, közben borssal ízesítjük. A húst borssal és óvatosan sóval meghintjük (a juhtúró is ... tovább
Az apróra vágott hagymát a felforrósított vajon megpároljuk, majd a kis kockákra vágott csirkemellet rádobva, majdnem puhára sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. A sütés vége felé hozzákeverjük a konzervkukoricát, a leve nélkül, ... tovább
A kacsacombokat a forgóknál kettévágom és jól besózom. Bőrével lefelé tűzálló tálba teszem, tetejére és mellé rakom a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott almát. Összetöröm a szegfűszeget és a többi fűszerrel ... tovább