A meghámozott, kicsumázott almát lereszeljük és összekeverjük a puha vajjal és a többi hozzávalóval.
Hűtőszekrényben 1 órát állni hagyjuk. Bő, sós vízben kifőzzük.
Pirított zsemlemorzsában megforgatva és fahéjas cukorral ... tovább
A felforrósított olajon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd az apró kockára vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott, ízlés szerint, kimagozott chilit és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. ... tovább
Két evőkanál olajban pároljuk meg a finomra vágott fokhagymát, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, a levével együtt. Adjuk hozzá a bort és sózzuk, borsozzuk meg. Nagy lángon forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor öntsük ... tovább
Olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a mortadella kockákat. Egy külön tálban keverjük el a tojás sárgákat a tejszínnel, és sózzuk, borsozzuk. Ha megfőtt a tészta, csöpögtessük le, öntsük bele a mortadellás serpenyőbe, és ... tovább
A felforrósított olajon, az erősségétől függően, kimagozott és nagyon apróra vágott pepperónit és a reszelt fokhagymát pároljuk meg. A spagettit, bő vízben előírás szerint, al dente-re főzzük meg. Lecsepegtetés után azonnal ... tovább
A tejbe keverjük a cukrot és felforraljuk a vajjal, majd egyenletes sugárban beleöntve a darát, folyamatos keverés mellett tejbegrízzé fűzzük. Hagyjuk kihűlni, a kis kockára vágott zsemlével és a tojássárgájával keverjük el, ... tovább
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a finomra metélt hagymát és a feldarabolt paprikát, rövid pirítás után belekeverjük a negyedelt, majd felszeletelt debrecenit, az oregánót és összesütjük. közben ... tovább
A burgonyát hájában megfőzzük, majd megtisztítjuk és áttörjük. A negyedét félre tesszük, a többit a liszttel, a tojással és kevés sóval összegyúrjuk. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tenyérnyire vágjuk. A kis kockára ... tovább
A szárazon megpirított mogyorót ledaráljuk. A vajon a morzsát aranybarnára pirítjuk, majd egy tálban a darált mogyoróval elkeverjük. Az epret kicsumázzuk. Annyi szem szép epret, ahány gombócot akarunk, félreteszünk. A többit, egy ... tovább
A gombaféléket vékony szeletekre vágjuk. Az apró kockára vágott hagymát, a vaj-olaj felforrósított keverékén lepirítjuk, majd a gombát hozzáadva, tovább sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűágról letépett levelekkel, ... tovább