Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gabonafélék
(623 db)

Sajtal sült rántott szelet

A középvastag szeletekre vágott húst gyengéden kiverjük, majd sóval, borssal meghintve a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő olajban megsütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, sütőpapírral bélelt ... tovább

Sajtos csiga

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a sóval. A vaj felével összemorzsoljuk és a tejjel összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk. A félretett vajjal, tejföllel és a reszelt sajttal készített masszával megkenjük és feltekerjük. ... tovább

Sajtos és magos rudacska

A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk. A vajjal, az egy kanál tejföllel, a reszelt sajt kétharmadával és a 2 tojássárgájával összegyúrjuk. Kinyújtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. Fél ... tovább

Sajtos gofri sonkakrémmel

A lisztet szitáljuk össze a sóval, a borssal és a sütőporral, majd keverjük el a tojások sárgájával, az olajjal, a tejjel, a reszelt sajttal, végül forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Süssük aranybarnára. A ... tovább

Sajtos keksz

A lisztet, a vajat és 10 deka sajtot, a tejföllel és némi sóval tésztává gyúrunk. Késfok vastagra nyújtjuk. Derelyevágóval kockára vágjuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. A felvert tojással lekenjük, majd sóval ... tovább

Sajtos muffin

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffin formákat kibéleljük papírral. A lisztet összeszitáljuk a szárazanyagokkal, majd belekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a reszelt sajtot és a kefírben elkevert tojást. A formákat ... tovább

Sajtos nokedli, käsespätzle

Az osztrák sípályákon a család egyik kedvence: Összekeverjük a lisztet a tejjel, a tojásokkal és egy teáskanál sóval és annyi szódával, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni ... tovább

Sajtos rúd

A lisztet, margarint, tejfölt, és a sót összedolgozom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap a tésztát kettévágom, először egyik majd a másik felét készítem el. A tésztát lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtom, ... tovább

Sajtos rúd, a Fő úti Rétesboltból

A sajt felével a hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtva, háromszor hajtogatjuk, közben, hideg helyen, 20-20 percig pihentetjük. Végül késfok vastagságúra nyújtva, a tojással lekenjük és a sajt maradékával ... tovább

Sajtos stangli

A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk. A hideg vajjal, késes robotgépben morzsásra dolgozzuk. A tejfölt hozzáadva tésztává gyúrjuk, majd fóliába tekerve, hűtőben fél órát pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, a felvert ... tovább