Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gabonafélék
(623 db)

Pogácsa

A lisztet összeszitáljuk a sóval és elmorzsoljuk a zsiradékokkal. Közben a cukros, meglangyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölt, az élesztős tejet és a két tojássárgáját jól elkeverjük és a morzsás keverékhez ... tovább

Profiterol zöldcsütörtökre

A tésztából babapiskóta alakot nyomunk a sütőpapírra és megsütjük. Ha elkészült, kettévágjuk. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A vajon megpároljuk a spenótot, majd finomra aprítjuk. Még melegen, belekeverjük, a ... tovább

Provance-i kenyér (Fougasse)

Egy deci langyos vízben keverjük el a cukrot és az elmorzsolt élesztőt, majd kanálnyi liszttel elkeverve futtassuk fel. Gyúrjuk össze a maradék liszttel, sóval és pihentessük húsz percig. Dagasszuk bele az olajat és a ... tovább

Provancei rombusz

A sajtokat lereszeljük, a lisztet összeszitáljuk a fűszerekkel. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk a tésztát és sűtőpapírral bélet tepsibe rakjuk. 180 fokra ... tovább

Pudingos almatorta

A leveles tésztával kibélelünk egy gyümölcstortaformát. A széleit levágjuk és másra használjuk fel. A tojások sárgáját a cukor felével, a borral és a tejföllel habosra keverjük, majd beleforgatjuk a pudingport és a tésztára ... tovább

Pudingos-ricottás epertorta

Kevés tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a pudingos masszát. Kevergetve felfőzzük, majd a lángot kikapcsolva, időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt habosra keverjük a ... tovább

Puffancs vagy molnárka

A tejből 2 decit meglangyosítunk, majd kiskanálnyi cukorral és liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzágyúrjuk a többi lisztet, a tejet, a sót és a többi lisztet, sima, rugalmas tésztát kapunk. Langyos helyen a ... tovább

Puncstorta

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat elkeverjük a cukor felével, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és a maradék cukorral és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát vajjal kikent, ... tovább

Püspökkenyér

A lisztet szitáljuk össze a sütőporral. A tojásokat keverjük habosra a vajjal és a cukorral, végül dolgozzuk bele a lisztet. Ízlésünk szerint keverjünk, a masszába, darabokra vagdalt aszalt gyümölcsöt, mazsolát, birsalmasajtot, ... tovább

Puszedlis-epres krém

Egy deci tejben elkeverjük a keményítőt. A többi tejet a kétféle cukorral és a sóval, felforraljuk. Hozzáöntjük a keményítős tejet és, kis lángon, folyamatosan kevergetve, újra forraljuk. A lángot lekapcsolva, néha megkeverve, ... tovább