| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 evőkanál pesto | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2-3 evőkanál tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 10 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| 10 dkg főtt füstölt sonka | 308 | 15.7 | 27 | 0.2 | 0 | 82 |
| 1 kiskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 30 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a tojásokat a közepébe ütve rugalmas tésztává gyúrjuk. Olajjal vékonyan bekenjük, majd letakarva fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A darált sonkát az áttört túróval elkeverjük és annyi tejfölt adunk, hozzá, hogy krémes állaga legyen. A tésztát két lapra vágjuk. Az egyik lapra, teáskanálnyi adagokban, töltelékkupacokat rakunk, a megfelelő távolságot tartva, majd ráterítjük a másik tésztalapot. A töltelékek közötti tésztarészt jól összenyomkodjuk, majd derelyevágóval feldaraboljuk. Forrásban lévő sós vízben 2-4 perc alatt megfőzzük. A pestóval összeforgatva, frissen tálaljuk.