Pestós-túrós ravioli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Főtt, Töltött, Sós, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a tojásokat a közepébe ütve rugalmas tésztává gyúrjuk. Olajjal vékonyan bekenjük, majd letakarva fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A darált sonkát az áttört túróval elkeverjük és annyi tejfölt adunk, hozzá, hogy krémes állaga legyen. A tésztát két lapra vágjuk. Az egyik lapra, teáskanálnyi adagokban, töltelékkupacokat rakunk, a megfelelő távolságot tartva, majd ráterítjük a másik tésztalapot. A töltelékek közötti tésztarészt jól összenyomkodjuk, majd derelyevágóval feldaraboljuk. Forrásban lévő sós vízben 2-4 perc alatt megfőzzük. A pestóval összeforgatva, frissen tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||