Pirog alaptészta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
40 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet a vajjal és olajjal gyorsan elmorzsoljuk, majd 3 evőkanál víz hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk, 20 percre hidegre tesszük, majd kinyújtva három csíkra vágjuk és egymásra téve ismét kinyújtjuk. Ezt, pihentetésekkel megszakítva háromszor megismételjük.
Végül tenyérnyi darabokra vágva betöltjük, a szélét és a tetejét, tejjel lekenve, 175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)