Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pirog alaptészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Gabonafélék, Tejtermékek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Csőben sült, Kemence
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a vajjal és olajjal gyorsan elmorzsoljuk, majd 3 evőkanál víz hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk, 20 percre hidegre tesszük, majd kinyújtva három csíkra vágjuk és egymásra téve ismét kinyújtjuk. Ezt, pihentetésekkel megszakítva háromszor megismételjük.
Végül tenyérnyi darabokra vágva betöltjük, a szélét és a tetejét, tejjel lekenve, 175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)