Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gabonafélék
(623 db)

Paella

A csirkeszárnyakat három részre daraboljuk. A legvége mehet az alaplébe. A többit 2 evőkanál felhevített olajban barnulásig elősütjük. Leszűrjük az olajat, félretesszük, a húst sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. A félretett ... tovább

Paella sonkával, kolbásszal és kagylóval

A recept eredetileg chorizo kolbásszal és serrano sonkával készül, ha hozzájutunk ezekkel készítsük. Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pároljuk meg benne a finomra vágott vöröshagymát, ha megpuhult adjuk hozzá a zúzott ... tovább

Palacsinta flódni

A tejet felforraljuk 10 deka cukorral, majd a felét a citromhéjjal elkevert darált mákra, a másik felét a fahéjjal ízesített őrölt dióra öntjük. A lereszelt almát, a megmaradt cukorral és a borral sűrűre főzzük. A palacsintákat ... tovább

Palacsinta, sós alaptészta

A tojásokat csipetnyi sóval ízesítjük, habverővel kissé fölverjük. Beleszitáljuk a lisztet, majd a tejet apránként beleöntve, a habverővel simára keverjük. Sűrű, csomómentes masszát kapunk, melyet egy fél órán át ... tovább

Paprikás-mazsolás rizs

A forró olajon, kevergetve, fehéredésig sütjük a rizst. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kétszeres térfogatú vízzel. Felforraljuk, majd kis lángon negyed órát főzzük. Ekkor a lángot eloltva, a fedő alá konyharuhát téve, még ... tovább

Paradicsomos rizs

A lilahagymát félfőre vágjuk. A vajat felforrósítjuk és a hagymát rádobva kicsit pirítjuk, majd a rizst hozzákeverve átforgatjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Ha a rizs kifehéredett, felöntjük az alaplével és annyi vízzel, ... tovább

Paradicsomos zöldbabfőzelék

Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Felöntjük a sűrített paradicsommal, beledobjuk a zöldbabot és a fokhagymát, majd ráöntünk annyi vizet, amannyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral ízesítjük és puhára ... tovább

Paradicsomos-tejszínes kelkáposzta

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. Közben a darált köménnyel, a majoránnával és a borssal fűszerezzük. Sózzuk, majd a csíkokra vágott kellel elkeverjük. Ha a kel összeesett, ... tovább

Párizsi torta

A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk. A langyos vajat a cukorral habosra verjük, majd a tojásokat, a tejet és a joghurtot alaposan belekeverjük. Több részletben, beleforgatjuk a lisztes keveréket. ... tovább

Parmezánbundás csirkemell áfonyás hagymalekvárral

A kifilézett csirkemellet lapjában félbevágjuk és a tenyrünkkel gyengéden megütögetjük. A sóval és zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk egy éjszakára. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A tejfölt, a tojásokat ... tovább