Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos rizs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lilahagymát félfőre vágjuk. A vajat felforrósítjuk és a hagymát rádobva kicsit pirítjuk, majd a rizst hozzákeverve átforgatjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Ha a rizs kifehéredett, felöntjük az alaplével és annyi vízzel, hogy az összes folyadék a rizs térfogatának kétszerese legyen. Csendesen főzzük 10 percig, majd állni hagyjuk, amíg a rizs felszívja a folyadékot.
Közben a paradicsomot meghámozzuk és kimagozzuk, a húsát apró kockára vágjuk, a zöldfűszereket finomra metéljük. Végül finoman összekeverjük az elkészült rizzsel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)