Paradicsomos rizs
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
| 2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 20 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
| 1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lilahagymát félfőre vágjuk. A vajat felforrósítjuk és a hagymát rádobva kicsit pirítjuk, majd a rizst hozzákeverve átforgatjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Ha a rizs kifehéredett, felöntjük az alaplével és annyi vízzel, hogy az összes folyadék a rizs térfogatának kétszerese legyen. Csendesen főzzük 10 percig, majd állni hagyjuk, amíg a rizs felszívja a folyadékot.
Közben a paradicsomot meghámozzuk és kimagozzuk, a húsát apró kockára vágjuk, a zöldfűszereket finomra metéljük. Végül finoman összekeverjük az elkészült rizzsel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)