Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gabonafélék
(623 db)

Káposztás töpörtyűs pogácsa

A káposztát lereszeljük és besózzuk, egy óra múlva a levét jól kicsavarjuk. A felhevített zsiradékban, bőven megborsozva, megpároljuk. Ha kihűlt, egy tojás kivételével, összegyúrjuk a hozzávalókat és meleg helyen, ruhával ... tovább

Káposztás- töpörtyűs pogácsa

A káposztát egészen apróra vágom, megsózom, megborsozom, és kevés zsíron megpárolom. A töpörtyűt megdarálom, és összekeverem a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval, meg egy kevés borssal. Jól összegyúrom a párolt ... tovább

Kapris-citromos sertésborda

A sertésbordákat gyengéden kiverjük és szélükön a hártyát bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a lisztből, tojásból, kevés víz hozzáadásával, kevert masszába mártjuk. Középforró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára ... tovább

Kapros zöldbabfőzelék

A zöldbabot megtisztítjuk, leszálkázzuk és daraboljuk. Bő vízben a fokhagymával feltesszük főni. Ha megpuhult a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a finomra vágott kaprot, majd felhígítva a bab főzőlevével, ... tovább

Kapros, túrós lepény (sós)

A langyos tejbe szórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, mokkáskanálnyi cukorral és egy deci tejfölben elkevert 2 egész tojással. Végül beledolgozzuk a felolvasztott, de nem forró ... tovább

Kapros-túrós lepény

A meglangyosított tejben kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a vajjal, a cukor felével, egy tojássárgájával és csipetnyi sóval, az elkevert lisztekkel sima tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd ... tovább

Karácsonyi csokis gombóc

400 ml tejet, a cukrot, és a margarint forrósítsuk fel, majd szórjuk bele a búzadarát és forraljuk fel. A tűzről levéve 15 percig hagyjuk állni, míg a dara megdagad, majd keverjük bele a tojást, és az egész masszát egy tálba öntve ... tovább

Karácsonyi mézes

A hozzávalókat összekeverjük, kinyújtjuk, formákkal szaggatjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Tetejét tojással lekenjük és színes, díszítő cukorreszelékkel díszítjük. ... tovább

Karácsonyi omlós perec

A lisztet, a hideg vajat, a sót és a cukrot késes keverőben összedolgozzuk, majd a tolással és a mandulaaromával tésztává gyúrjuk. A tésztagombócot ketté osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk az ételfestéket. Hűtőben, ... tovább

Karácsonyi pulykaraguleves

A zöldségalaplében (kockából is lehet) főzzük másfél órát az aprólékot, majd vegyük ki és tegyük félre. Amíg hűl, süssük át, az olajban, a finomra vágott hagymát és a kis kockára vágott pulykasonkát, közben, ... tovább