A tojást cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejfölt, olajat, ismét kikeverem. Majd következik a liszttel elkevert sütőpor, apránként hozzáadva és elkeverve, majd a kimagozott meggy. Kivajazott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig ... tovább
A tejet a vajjal, a cukorral és csipetnyi sóval felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve, vékony sugárban beleöntjük a darát. A kevergetést folytatva öt perc alatt megfőzzük a tejbegrízt. Langyosra hűtjük és két részre osztva, a ... tovább
A finomra vágott lilahagymát, a mézzel, az ecettel, a zúzott fokhagymával és a porrá tört fűszerekkel a tűzre teszem. Tíz percig forralom, majd hozzákeverem a magozott meggyet és a finomra metélt chilit. Sűrűre főzöm és a végén ... tovább
Villámgyors édesség váratlan gyereksereg érkezésére. Nem szeretem a mikrohullámú sütőt, de ez finom lett benne. Egy nagy, legalább 3 decis bögrét vagy több kisebb csészét használjunk. A meggyet magozzuk ki, majd a többi ... tovább
A lisztet, a sütőport, a darált mákot és a sót összeszitáljuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet. A habos masszát vajjal kikent és zsemlemorzsával behintett tepsibe ... tovább
A tejet felforralom és kevergetve feloldom benne a cukrot és a sót, majd hozzáadom a mákot és a fahéjt. Hagyom kihűlni, ha a töltelék túl híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverek hozzá. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára ... tovább
7 dl vizet és a mézet összefőzzük, ha szükséges lehabozzuk, hűlni hagyjuk. A megmosott, lecsurgatott kimagozott meggyet, egy maréknyi összetört meggymagot a többi hozzávalóval együtt üvegbe teszünk. Ráöntjük a mézszörpöt, az ... tovább
2 dl vizet a fűszerekkel és a szeletekre vágott citrommal felforralunk, közben kimagozzuk a gyümölcsöt. Pár perc forralás után a citromdarabokat kidobjuk és beletesszük a meggyet, ha újra felforrt, a lisztet simára keverjük a ... tovább
A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a tejjel simára keverjük. Gőz felett, kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Néha megkeverve hagyjuk kihűlni. A meggyet kimagozzuk és a felét botmixerrel összezúzzuk. A tojásos krémbe keverjük, ... tovább
A megmosott almákat négyfelé vágjuk, majd magházukat kiemeljük. A negyed almákat cikkekre vágjuk, és az almalével, 1 evőkanál cukorral, a mazsolával és a citromhéjjal felforraljuk. Az étkezési búzakeményítőt kevés hideg vízben ... tovább