A dió nagy részét megdaráljuk. A többit durvára vágjuk. A darált diót elkeverjük az áfonyalekvárral. A tésztát kockára vágjuk és ráhalmozzuk a tölteléket. A széleket vizes ujjunkkal megkenjük és a tésztát átlósan ... tovább
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval kezdjük habbá verni. Ha félig felvertük, tegyük bele a cukrot és verjük kemény habbá. Részletekben forgassuk bele, a sütőporral elkevert lisztet és az olajjal és két ... tovább
A fűszereket összetörjük és fél deci vízben felfőzzük, belereszeljük a narancs és a citrom héját, belecsavarjuk a levét, hozzákeverjük az áfonyalekvárt és a borecetet. Éppen csak átforraljuk, majd a vörösborral a kívánt ... tovább
A darált mandulát és a darát elkeverjük, majd a felhevített olajon átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a vizet fokozatosan hozzáadva puhára pároljuk. Kanállal formázható masszát kell kapnunk. Szaftos húsételek, taginék körete. ... tovább
Az ujjnyi karikára vágott alma közepét kiszúrjuk. A forró zsiradékban az ecettel és a mézzel leöntve átpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a párolt, sült húsok mellé tálaljuk. ... tovább
A kemény, sérülésmentes almákat meghámozzuk és felnegyedeljük, majd a magházukat eltávolítjuk. Az almadarabokat a citrom kicsavart levével elkevert vízbe tegyük, hogy ne barnuljanak meg. Öt liter vizet a cukorral, a fűszerekkel és ... tovább
A feldarabolt nyulat sózzuk és borsozzuk meg. A vaj felében süssük hirtelen barnára, ekkor adjuk hozzá a hagymát és a kakukkfüvet. Rövid párolás után, öntsük le a pálinkával és gyújtsuk meg. Ha a lángok kialszanak adjuk hozzá ... tovább
A csirkecombokra öntjük az almabort, belekarikázzuk az újhagyma fehér részét, rászórjuk a borsot és hozzáadjuk a tárkonyágacskát. Felforraljuk és csendes tűzön főzzük, úgy fél órát. Ekkor beledobjuk a gerezdekre vágott, ... tovább
A fűszereket a felforrósított ghíbe szórjuk, majd néhány percig sütjük. Rádobjuk a kicsumázott és kis darabokra vágott almát, a zúzott fokhagymát és addig pároljuk, amíg rövid lére sül. Ekkor botmixerrel pürésítjük, majd ... tovább
Egy ötliteres befőttesüvegbe belerakunk 2 kg lereszelt almát. 3 liter vizet felforralunk, majd belekeverjük a cukrot. Kevergetve feloldjuk és langyosan az almára öntjük. Gézbe tekert kenyeret (kovászos legyen) fektetünk rá. Tányérral ... tovább