A lisztet a porcukorral és a sóval összeszitáljuk, majd a vajjal gyorsan elmorzsoljuk. Végül a tojást és a vaníliakivonatot hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Fél centis lappá nyújtjuk, tepsibe terítjük, villával ... tovább
Az élesztőt feloldjuk a hideg tejben, majd a hozzávalókkal tésztává gyúrjuk. Két cipóra osztva, hideg helyen, 6 órát pihentetjük. Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és a két szélét behajtva ... tovább
A hártyáitól gondosan megtisztított, érlelt bélszínt tekerjük fóliába és tegyük, fél órára, a mélyhűtőbe. Így lehet hajszálvékonyra szeletelni. A citrom kifacsart levéből, az olajból és a borsból keverjünk öntetet, ... tovább
A bő órára mélyhűtőbe tett bélszínt vékonyra szeljük, majd két sütőpapír között, még vékonyabbra nyújtjuk. Tálra terítjük és a citromlével elkevert olajjal megkenve, a fűszerekkel meghintve, kevés parmezánnal és némi ... tovább
A csésze 2 deci, a diót darálatlanul mérjük ki. A hozzávalókat jól elkeverjük, géppel vagy kézzel és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Kb. másfél ujjnyi magas legyen. 175 fokra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. ... tovább
Bögrének a joghurt poharát használjuk. A cukorral, az olajjal, a sóval, a vaníliakivonattal, a lime lereszelt héjával és kicsavart levével simára keverjük a joghurtot. Hozzáforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport. Szilikonos vagy ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a kis kockára vágott húst, addig sütjük rajta, amíg a színét elveszti. Hozzákeverjük a felkarikázott répát, a felkockázott padlizsánt, paprikát és a ... tovább
A zsír felén megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, majd rádobjuk, az apró kockára vágott paprikát, fokhagymát és paradicsomot. Zsírjára sütjük, a lángról levesszük. A zsír másik felében, a kis kockára vágott májat ... tovább
A tésztalapokat nem túl puhára főzöm, majd hideg vízzel leöblítve, konyharuhára terítem. A langyos besamelbe keverem a megreszelt sajtok felét. Az olajjal kikenek egy megfelelő méretű edényt és egy rétegben tésztát terítek rá, ... tovább
Először a ragut készítsük el. A felhevített olajon a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, morzsás állagúra dolgozva, enyhe barnulásig sütjük. ekkor hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az almareszelőn lereszelt ... tovább