Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bazsalikomos-pulykamelles tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
igény szerint parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát. Süssük aranybarnára rajta a kis kockára vágott pulykamellet. Végül fedő alatt pároljuk majdnem puhára. Ha szükséges, kevés zöldségalaplét öntsünk alá. A végén keverjük hozzá a felaprított gombát. Ha minden megpuhult süssük zsírjára és öntsük rá a tejszínt, majd keverjük bele a csíkokra szelt bazsalikomleveleket. Forraljuk össze és keverjük bele az előírás szerint megfőzött fusilit.
Frissen tálaljuk, aki kívánja megszórhatja reszelt parmezánnal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)