Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bélszín carpaccio

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Karácsony, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 maréknyi rukkola 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bő órára mélyhűtőbe tett bélszínt vékonyra szeljük, majd két sütőpapír között, még vékonyabbra nyújtjuk. Tálra terítjük és a citromlével elkevert olajjal megkenve, a fűszerekkel meghintve, kevés parmezánnal és némi rukkolával meghintve tálaljuk.
Pirítóst adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)