A tojást keményre főzzük, majd felszeleteljük. Az almát kicsumázva, de héjastól apró kockára vágjuk, a hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk. A kefírt elkeverjük a finomra metélt kaporral, a zúzott fokhagymával és ízlés ... tovább
A langyos tejbe szórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, mokkáskanálnyi cukorral és egy deci tejfölben elkevert 2 egész tojással. Végül beledolgozzuk a felolvasztott, de nem forró ... tovább
A finomra vágott hagymából, kaporból és az öntet többi hozzávalójából mártást keverünk. Beleforgatjuk, a sós vízben megfőzött és kissé megszikkasztott burgonyát. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben pihentetve tálaljuk.
Bundázott ... tovább
A csirkemellet kifilézzük és vékony csíkokra vágjuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd átsütjük rajta a csirkemellet, közben zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. Szükség szerint, ... tovább
A meglangyosított tejben kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a vajjal, a cukor felével, egy tojássárgájával és csipetnyi sóval, az elkevert lisztekkel sima tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd ... tovább
400 ml tejet, a cukrot, és a margarint forrósítsuk fel, majd szórjuk bele a búzadarát és forraljuk fel. A tűzről levéve 15 percig hagyjuk állni, míg a dara megdagad, majd keverjük bele a tojást, és az egész masszát egy tálba öntve ... tovább
A lisztet elmorzsoljuk egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egy kikent, sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme is legyen. A 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig ... tovább
A lisztet, a hideg vajat, a sót és a cukrot késes keverőben összedolgozzuk, majd a tolással és a mandulaaromával tésztává gyúrjuk. A tésztagombócot ketté osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk az ételfestéket. Hűtőben, ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd a kis kockára vágott pulykamellet átsütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort. Fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk, ha szükséges kevés forró ... tovább