A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Ezzel is megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, végül fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Simára keverjük a lisztet, a ... tovább
A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk.
A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a kukoricát lecsöpögtetjük. Összekeverjük az öntethez valókat és beleforgatjuk a tésztát, a sonkát és a lilahagymát tálalásig ... tovább
Az öntethez valókat összekeverjük. A paradicsompaprikát és a chili paprikát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a zöldjével együtt. Végül, mindent összeforgatunk és a hűtőben pihenni hagyjuk.
Grillhúsok ... tovább
Egy lehetőleg másfél kilós, természetes tartású csirkét válasszunk. A csirkét mindenhol, a bőre alatt is, kenjük be a vaj kétharmadával. Sóval és borssal hintsük meg, szintén kívül-belül. A fokhagymákat vágjuk keresztben ... tovább
A kis kockára vágott szalonnát, a sonkát és a vöröshagymát összepirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A zsírját leszűrjük. A vékonyra vágott húsokat gyengéden kiverjük, majd mustárral megkenjük. A vöröshagymás keverékkel ... tovább
A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szeleteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat ... tovább
A kuszkuszt öntsük le, kétszeres térfogatának megfelelő forrásban lévő, sós vízzel. Keverjük át és kendőt téve a fedő alá hagyjuk, hogy felszívja a vizet. Ha elkészült keverjük el a ghível, a szárazon megpirított ... tovább
A felforrósított zsiradékon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd, a rövidebb szálakra vágott, savanyúkáposztát hozzákeverve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk és öt részre ... tovább
A kakast, a marhafartőt és a marhacsontot 7 l hideg vízbe tesszük fel főni. Amikor a leves felforrt, a tetejére feljövő habot szűrőkanállal eltávolítjuk, és ízesítjük sóval és egész borssal. Ezután hozzátesszük a zöldségeket ... tovább
A felhevített olajon átsütjük az apróra vágott szalonnát, megpirítjuk rajta a finomra metélt sonkát és a zöldségeket. Fűszerezzük, majd felöntjük a zöldségalaplével. Puhára főzzük és hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített ... tovább