Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kukoricás zöldsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Szabadban, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 maréknyi csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A előre lehűtött zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk és tálba tesszük. A sóval és borssal ízesített ecetet az olajjal öntetté keverjük, végül a zöldségekkel összeforgatjuk. Frissiben adjuk asztalra.
Grill és hirtelen sült húsok mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)