A padlizsánok csumáját levágva felkarikázzuk és besózva állni hagyjuk, fél óra múlva lecsöpögtetjük és 3 evőkanál olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Amíg áll a padlizsán a finomra vágott vöröshagymát 2 ... tovább
A megtisztított póréhagymát, a zöldjével együtt fél centis karikára vágjuk. Kevés vízben, melyet sóval és csipetnyi cukorral ízesítünk átforraljuk, de maradjon roppanós. Közben a hozzávalókból besamelt főzünk. A felvert ... tovább
A számomra szimpi zöldséget (karfiol, répa, borsó..., akár vegyesen is), sós vízben puhára főzöm, leszűröm.
1 nagy pohár tejfölbe belekeverek 2 egész tojást. Ezt a zöldségekre teszem. Majd kivajazott tepsibe öntöm, sajtot ... tovább
A brokkolit és a karfiolt rózsáira bontjuk, sós vizben roppanósra főzzük és egy üvegtál aljára tesszük. A csirkemellet apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk és rászórjuk a zöldségre. A tejfölt a bazsalikommal, kakukkfűvel és a ... tovább
A csontot daraboltassuk fel a hentessel. Forrázzuk le. A vegyes zöldséget tisztítsuk meg és daraboljuk fel, a hagymát negyedeljük, a fokhagymát roppantsuk meg. Az olajon tepsiben kezdjük pirítani a csontot és a zöldségeket, majd ... tovább
A húst 5 cm hosszú, kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd paradicsompürét belekeverjük és hozzátesszük a húst. Sóval, törött borssal fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával, félig ... tovább
A csülköt puhára főzzük, majd a levét félretéve, a csülköt felkockázzuk. A babot előírás szerint beáztatjuk. Egy evőkanál zsíron a felaprított zöldségeket megpirítjuk, és a babot hozzáadjuk. Két órát főzzük, elkeverjük ... tovább
A legfontosabb hogy a boros üvegből húzzuk ki a dugót!!!!!!!!!
Legyen kéznél a szódásüveg és a pohár.
Az étel elkészítése: A szalonnát zsírjára pirítom egy külön serpenyőben (én lemez wokot használok szabadtűzön) rádobom ... tovább
A felkockázott szalonnát, szórjuk a bográcsba és süssük zsírjára, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Ha megpirult a hagyma, adjuk hozzá a felkockázott csülköt és a csülökcsontokat. Kevergetve süssük fehéredésig, ha ... tovább
A csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben megfőzzük. A csülköt és a levét félretesszük. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és a zsiradékba dobjuk a fűszereket és az apróra vágott hagymát, a ... tovább