Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csőben sült zöldséges csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
30 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A brokkolit és a karfiolt rózsáira bontjuk, sós vizben roppanósra főzzük és egy üvegtál aljára tesszük. A csirkemellet apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk és rászórjuk a zöldségre. A tejfölt a bazsalikommal, kakukkfűvel és a tojással elkeverjük, rálocsoljuk a keverékre tetejére, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Közepes lángon 15-20 perc alatt összesütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)