Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csőben sült póréhagyma

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Előételek, Főétel előtt, Karácsony, Bálint nap, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
80 dkg póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított póréhagymát, a zöldjével együtt fél centis karikára vágjuk. Kevés vízben, melyet sóval és csipetnyi cukorral ízesítünk átforraljuk, de maradjon roppanós. Közben a hozzávalókból besamelt főzünk. A felvert tojásokat, a lecsöpögtetett pórét és a besamelt óvatosan összeforgatjuk, fűszerezzük és kivajazott, zsemlemorzsával kihintett tepsibe öntjük. A reszelt sajttal megszórva, előmelegített, 175 fokos sütőben 20 percig sütjük. Kicsit pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk.
Szárazabb frissensültek mellé adhatjuk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)