Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Zöldség
(2026 db)

Citromos csirkeaprólékleves

A felhevített vaj-olaj keveréken megpirítjuk a csirkeaprólékot és a három darabra vágott szárnyakat. A húsokat szűrőkanállal kiszedjük, a leszedett zsiradékban átpároljuk, a finomra vágott hagymákat, majd kicsit később ... tovább

Citromos csirkecomb

A balzsamecetet, a mézet, a kínai fűszerkeveréket és egy citrom lereszelt héját, majd a kicsavart levét páclévé keverjük. A kicsontozott combokat feltekerjük és roláddá tűzzük, beleforgatjuk a pácba, végül fél órát hagyjuk ... tovább

Citromos csirkemell

A lapjában félbevágott csirkemellet a tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Megsózzuk és a borssal elkevert lisztbe mártjuk. A felhevített vaj, olaj keverékben pirosra sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A zsiradékban a ... tovább

Citromos fehérrépa

A zsenge fehérrépát megtisztítjuk és a szárából két ujjnyit rajtahagyunk. Bő vízzel leöntjük, sóval, kevés cukorral, a lime és a citrom héjával fűszerezzük, majd a citrom levét belefacsarjuk. Kis lángon roppanósra pároljuk A ... tovább

Citromos pácolt retek

A retket megtisztítva, vékony csíkokra vágjuk, majd a sóval meghintve és a citrom kicsavart levével meghintve hagyjuk állni fél órát. Önmagában salátaként, kevés olajjal elkeverve vagy levesbetétként fogyasztjuk. ... tovább

Citromos sült burgonya

A burgonyát héjában, nem teljesen puhára főzzük, majd megtisztítva gerezdekre vágjuk, a hagymával együtt. A borssal, sóval és a olajjal összeforgatva tepsibe terítjük. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és néha átforgatva ... tovább

Citromos tojásleves

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a liszttel megszórva, kicsit átpirítjuk. Hozzákeverjük a paprikát és azonnal felöntjük egy liter vízzel. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, a babérlevéllel, sóval ... tovább

Citromos újhagyma

Az újhagyma zöldjének egy részét levágjuk. A forrásban lévő vizet sóval, cukorral és a citrom levével ízesítjük. A hagymát beledobva két percig forraljuk. Lecsepegtetjük és a vajjal összeforgatjuk. Szárazabb húsok mellé ... tovább

Citromos-boros csirkemell

A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd fátyolnyi liszttel meghintjük. A felhevített olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetve, félretesszük, a sütőserpenyőbe tesszük a lereszelt citromhéjat, a ... tovább

Citromos-olívás-csípős öntet

A citrom héját lereszeljük, majd teljesen meghámozzuk. A húsát kifilézzük és kimagozzuk. A mézet felhevítjük, majd a citrom húsát belekeverjük és összeforraljuk. Felöntjük a borral és méz sűrűségűre beforraljuk a szószt. ... tovább