| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| ízlés szerint cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db lime | 36 | 0.8 | 0.1 | 0.7 | 0.3 | 0 |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 2 csokor fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A zsenge fehérrépát megtisztítjuk és a szárából két ujjnyit rajtahagyunk. Bő vízzel leöntjük, sóval, kevés cukorral, a lime és a citrom héjával fűszerezzük, majd a citrom levét belefacsarjuk. Kis lángon roppanósra pároljuk A lime-ból néhány gusztusos szeletet vágunk a díszítéshez. A többi rész levét a vajjal összeforraljuk, majd a lecsepegtetett répára öntjük. A lime szeletekkel díszítve tálaljuk.