A felhevített olajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát. Süssük aranybarnára rajta a kis kockára vágott pulykamellet. Végül fedő alatt pároljuk majdnem puhára. Ha szükséges, kevés zöldségalaplét öntsünk alá. A végén ... tovább
A csirkemelleket kicsontozzuk, majd felszúrjuk. A fetát a fenyőmaggal, a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal elkeverjük és a csirkemellek üregébe töltjük. A nyílást fogpiszkálóval átszúrva lezárjuk. A töltött csirkemelleket ... tovább
A gyömbért, a fokhagymát és a citrom héját lereszeljük, a citrom levét kicsavarjuk. Az összes hozzávalót egy gyorsforralóba öntjük és kevergetve, a kellő sűrűségűre forraljuk. ... tovább
A tarját ujjnyi vastagra vágjuk és gyengéden kiverjük. A fűszereket porrá őröljük, a narancs héját reszeljük le és a levét facsarjuk ki, majd a többi hozzávalóval együtt botmixerben simára törjük. A pácot a hússzeletekre ... tovább
Az olaj kivételével mehet minden a turmixba / botmixer poharába, kapcsold be a gépet, keverd krémesre a masszát és apránként add hozzá az olajat. Mixeld folyamatosan, majd amikor úgy ítéled, elég, nyugodtan hagyd abba, lehet, hogy ... tovább
A nagyon alaposan megmosott bébicéklát, a héját, szárát, hagyjuk rajta nyugodtan, daraboljuk fel és főzzük puhára a húslevesben. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult habarjuk be, egy kevés levessel és liszttel elkevert tejföllel. ... tovább
Viedenský guláš néven ismert a cseh, szlovák konyhán. Azt hiszem sokan találkoztunk vele síeléseink során. Nekem régi, kellemes emlékeket idéz.
A felhevített zsíron átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis ... tovább
A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd ha levet engedett kicsavarjuk. A burgonyát héjában megfőzzük. Melegen megtisztítjuk és karikára vágjuk. Salátalevelet készítünk és a burgonyával összeforgatott káposztára öntjük. Egy ... tovább
A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kakukkfüvet szórunk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk és jól kicsavarjuk. A kacsamájat a kés fokával a vágódeszkán ... tovább
A borjúhúst és a zöldségeket apró kockára vágjuk, majd a felforrósított vajon párolni kezdjük. Ha a hús kifehéredett meghintjük a liszttel, néhányszor keverjük át, de ne pirítsuk meg. Öntsük fel félliternyi vízzel és sóval, ... tovább