A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a vörösbort és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. ... tovább
A húst megmossuk, szárazra itatjuk, lehártyázzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk. Tenyérrel gyengéden megütögetjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba forgatjuk, végül a mandulalapocskákba hempergetjük, melyet kissé rá is ... tovább
A paprikát gázlángon vagy platnin körbesütjük és a héját hideg víz alatt lehúzzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ráhintjük a cukrot és ha felolvadt, belekeverjük a reszelt gyömbért, a finomra vágott ... tovább
A mangold levelét levágjuk (másra használjuk fel) a szárát, alaposan megmossuk, hártyáját gondosan lehúzzuk, a szárakat 2 ujjnyi darabokra vágjuk.
Vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, a mangold szárat, a karikára ... tovább
Tulajdonképpen, a maradék sült felhasználására született ez a recept. A sült húst, ha szükséges, csontozzuk ki. A mangoldot, ha nem egészen zsenge, sós vízben főzzük elő pár percet. Ha kihűlt, jól csavarjuk ki a nedvességet ... tovább
A leszárazott és megmosott mangoldot, egy evőkanál olajon megpároljuk, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Lecsepegtetve, félretesszük. A többi olajon, a sóval és borssal felvert tojásból rántottát sütünk. ... tovább
Az kis kockára vágott bacont pörcösre sütjük, majd a zsírjából kivéve félretesszük. A zsiradékban, összeesésig, pároljuk a mangoldot, közben zúzott fokhagymával, szerecsendióval és borssal fűszerezzük. Ha elkészült, ... tovább
A mangoldot megmossuk, szárastul vékony csíkokra vagdaljuk és a felforrósított vajon megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük és ha megpuhult felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Szárazabb sült ... tovább
A kelkáposztalevelek vastag ereit kivágjuk és a levelek többi részét vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a sóval és néhányszor megnyomkodva, húsz percig állni hagyjuk. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, a mézből ... tovább
A pulykamellet szeletekre vágjuk és gyengéden, fólia alatt kiverjük. Olajjal vékonyan bekenve, pár órát hűtőben pihentetjük. Közben a bacont egy evőkanál olajon ropogósra sütjük, majd a finomra vágott hagymát átpirítjuk rajta. ... tovább