Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Makói egybensült karaj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Szilveszter, Töltött, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
6-8 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott, hártyáitól megtisztított karajt felszúrjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal, majd a vöröshagymákat, olyan diónyi fejeket válasszunk, bedugdossuk a nyílásba. A húst beáztatott római tálba tesszük, a tetejét bekenjük zsírral és meghintjük köménymaggal. Hideg sütőbe toljuk és 175 fokra bekapcsolt sütőben másfél órát sütjük.
Felszeletelve, a zsírtalanított szafttal leöntve tálaljuk.
Burgonyapürét kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)