| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kg
lapocka (sertés) |
286 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 72 |
| 1.2 kg tokaszalonna | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kg sertésmáj | 136 | 19.5 | 5.3 | 2.5 | 0 | 430 |
| 1 teáskanál bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 evőkanál zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 1 evőkanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A húst, 1 kiló tokaszalonnát és 80 dkg májat megabálunk. A zsíron átpároljuk a finomra vágott hagymát, majd belekeverjük a fűszereket. A nem főzött részeket, a hagymás keveréket és az abált részeket áteresztjük a húsdarálón, jól átkeverjük, majd finom lyukú darálón ismét áteresztjük. Sertés vastagbélbe töltjük, a végeit bekötjük és 40 percig abáljuk. Leszikkasztjuk és másnap megfüstöljük.