A gyufányi csíkokra vágott zöldségeket, gyümölcsöket az olajban átpároljuk, majd a többi hozzávalóval összeforraljuk. Mártássá főzzük és félretesszük.
A harcsát szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal meghintjük és lisztbe ... tovább
A fokhagymát összezúzzuk és a sóval szinte krémesre dörzsöljük. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a borsot, majd jól elkeverjük a tojássárgájával. Ha a masszánk homogén, habverővel, először cseppenként, majd vékony ... tovább
A padlizsánt és a paradicsompaprikát forró sütőben addig sütöm, amíg a héja megfeketedik, majd lefedve megvárom, hogy kicsit lehűljön. Ha van lehetőségünk faszénparázs felett süssük, sokkal finomabb íze lesz. A megsült ... tovább
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A chilipaprikát ízlés szerint kimagozzuk és apróra metéljük. A hozzávalókat összekeverjük és csendes tűzön 20 percig főzzük, majd botmixerrel áttörjük. Fogyasztás előtt egy napig ... tovább
A savanyúkáposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A töltelékhez a lapockát megdarálom, összekeverem a nyers rizzsel, pirospaprikával, a megtisztított és nagyon ... tovább
A fürjtojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A debrecenit fél centis karikára vágjuk. Átkeverjük a tojásokkal, majd üvegekbe töltjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, négy deci vízbe dobjuk, a porrá tört ... tovább
A feldarabolt nyulat sózzuk és borsozzuk meg. A vaj felében süssük hirtelen barnára, ekkor adjuk hozzá a hagymát és a kakukkfüvet. Rövid párolás után, öntsük le a pálinkával és gyújtsuk meg. Ha a lángok kialszanak adjuk hozzá ... tovább
A csirkét (olyan másfél kilós legyen) daraboljuk fel, a bőrét ízlésünk szerint távolítsuk el. A szalonnát vágjuk kockára, a hagymát félfőre. A szalonnát süssük pörcösre, majd szedjük ki a zsírból és tegyük mélyebb ... tovább
A hentest kérjük meg, hogy a csülköket keresztben szeletelje fel, bár, ha van csontfűrészünk, ezt otthon is megtehetjük. A csülköt bőrét 4-5 helyen vágjuk be. A borsot, a koriandert, a szegfőborsot és borsikafüvet keverjük el a ... tovább
Az érlelt hátszínt hártyázzuk le, majd a felhevített olajon süssük körbe, mindenhol kissé barnás legyen. Hagyjuk pár percig pihenni, majd sózzuk meg és szórjuk rá a fűszerkeverék felét. A nagyobb darabokra vágott zöldségeket ... tovább