Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Aioli mártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kiskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fokhagymát összezúzzuk és a sóval szinte krémesre dörzsöljük. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a borsot, majd jól elkeverjük a tojássárgájával. Ha a masszánk homogén, habverővel, először cseppenként, majd vékony sugárban, hozzáöntve az olajat kemény mártássá verjük.
Behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)