Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mentás-petrezselymes mártogatós

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
3 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot a fokhagymával, a gyömbérrel, a kimagozott chilivel, sóval, borssal ízesítve a botmixer poharába öntjük és krémesre keverjük. Végül belekeverjük, de ezzel már ne mixeljük, a finomra vágott mentát és petrezselymet. Hűtőben hagyjuk pihenni, legalább egy órát.
Grillezett húsok, nyers zöldségek, chipsek mellé tökéletes mártogatós.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)