Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Aligátortojás

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 db fürjtojás 15 1.3 1.1 0.1 0 76
4 szál debreceni 0 0 0 0 0 75
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
6 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 dl almaecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 evőkanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 doboz sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
2 evőkanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fürjtojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A debrecenit fél centis karikára vágjuk. Átkeverjük a tojásokkal, majd üvegekbe töltjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, négy deci vízbe dobjuk, a porrá tört fűszerekkel, az ecetekkel és a paradicsomsűrítménnyel összekeverve felforraljuk. Fél órát főzzük, majd a langyosra hűtött levet a tojásokra szűrjük. Két-három napot, lezárt üvegben állni hagyjuk. Néha átfordítjuk. Vajjal, barnakenyérrel és sörrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)