Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Húsfélék
(1512 db)

Cukkinis lasagne

A lisztet pirítsuk világosra a vajon és öntsük fel a tejszínnel. Addig keverjük amíg csomómentes nem lesz. Ha nagyon sűrű lenne adjunk hozzá tejet. Sűrű de folyós állagúnak kell lennie. A tepsit vajazzuk ki és rakjunk le egy sor ... tovább

Cukkinis pulykanyárs

Kockázzuk fel a pulykamellet és pácoljuk be a fűszerekkel elkevert olajba 2-3 órára, a pácolás végén keverjük az olajba, ha szeretjük, az apró fejű gombát, a felkockázott cukkinit és a koktélparadicsomot is. Váltakozva húzzuk ... tovább

Curry marhahússal

A felhevített olajban morzsásra sütjük a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, hogy megakadályozzuk a csomókba állást. Ha a hús mindenütt megbarnult hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott, apró kockára ... tovább

Currys csirkemell csőben sütve

A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. A tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd az egy evőkanál olajban elkevert curryporral megkenjük. Negyed órát állni hagyjuk és a többi olajban elősütjük. ... tovább

Currys pulykatokány

A felforrósított olajba szórjuk a curryport, ha felszáll az illata, rádobjuk a vékony csíkokra vágott pulykamellet, folyamatosan kevergetve sütjük pár percig, majd felöntjük az ananász levével. Beledobjuk az apróra vágott chilit, ... tovább

Darált húsos zöldbabpörkölt rizzsel

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a darált pulykacombot. Kevergetve, ezt is jól megpirítjuk. Kevés vizet hozzáadva párolni kezdjük. Közben beleszórjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A ... tovább

Debreceni sajttal és paradicsommal sütve

A debrecenit hosszában félbe vágjuk, majd a szeletbe vágott sajtot beletesszük. A paradicsomot karikára vágjuk és meghintjük a kockára vágott zöldfűszerekkel, a tepsibe hintjük a kockára vágott hagymát és fokhagymát. ... tovább

Debreceni sült bab

A felhevített olajon megpirítjuk a karikára vágott debrecenit, majd félre tesszük. A sütőzsiradékon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A paradicsompürét belekeverve, addig sütjük, amíg a ... tovább

Debreceni tokány

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük, majd a finomra vagdalt vöröshagymát megpirítjuk rajta. Ekkor rádobjuk a ceruza vastagságú darabokra vagdalt húst és azt is megpirítjuk. Kevés víz hozzáadásával ... tovább

Debreceni töltött káposzta

Az édes káposztafejet megfőzzük sós, ecetes vízben, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel, A lapockát ledaráljuk, összekeverjük a rizzsel, bőven borssal, fokhagymával, az olajjal és ízlés szerint megsózzuk. A ... tovább